Κέικ μπανάνα με καρύδια Κέικ μπανάνα με καρύδια

Κέικ μπανάνα με καρύδια

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 24*10*6 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την κρέμα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, για περίπου 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη μπανάνα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί, για περίπου 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα για μισό λεπτό περίπου.
Σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ 24*10*6 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο, στρώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί στο κέντρο του (βυθίζουμε στο εσωτερικό του ένα καλαμάκι ή ένα μικρό μαχαίρι και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο), για περίπου 45 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 

 

Tip:

*Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με frosting τυριού και ψημένα καρύδια

*Μπορείτε να χωρίσετε το κέικ σε μερίδες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για περίπου 1 μήνα.

VIDEO DIRECTIONS

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τη μπέικιν σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, την κρέμα, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως, για περίπου 2-3 λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ στο μέτριο, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σε 3 δόσεις και μόλις ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τη μπανάνα και συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθεί, για περίπου 1 λεπτό. Τέλος προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα για μισό λεπτό περίπου.
Σε μία αντικολλητική φόρμα για κέικ 24*10*6 εκ. που έχουμε αλείψει με βούτυρο, στρώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C μέχρι το κέικ να έχει ψηθεί στο κέντρο του (βυθίζουμε στο εσωτερικό του ένα καλαμάκι ή ένα μικρό μαχαίρι και αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο), για περίπου 45 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

 

 

Tip:

*Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με frosting τυριού και ψημένα καρύδια

*Μπορείτε να χωρίσετε το κέικ σε μερίδες και να το αποθηκεύσετε στην κατάψυξη για περίπου 1 μήνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ