
Για τα madeleines
Σ’ένα σκεύος λιώνουμε το βούτυρο.
Σ’ ένα άλλο σκεύος βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα αβγά και ανακατεύουμε με σύρμα.
Έπειτα, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε πάλι.
Τέλος, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε πάλι το μείγμα μας και σερβίρουμε στις φόρμες για Madeleines.
Καλό είναι να αφήσουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 2 ώρα πριν το ψήσουμε.
Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Αμέσως μόλις βγάλουμε τα Madeleines από το φούρνο, τα ψεκάζουμε με το λικέρ και αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε.
Σχόλια