VIDEO DIRECTIONS
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε Μπεν Μαρί και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Στο μεταξύ, με το σύρμα χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη σοκολάτα στα αυγά, ανακατεύοντας ώσπου να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το καβουρδισμένο φουντούκι και τη λευκή σοκολάτα. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου. Τέλος, προσθέτουμε λίγο αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αλείφουμε το ταψί με μαλακωμένο ή λιωμένο βούτυρο. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιο ουδέτερο λάδι, όπως το ηλιέλαιο. Πασπαλίζουμε με αρκετό αλεύρι τον πάτο και τα τοιχώματα του ταψιού και έπειτα τινάζουμε καλά, ώστε να φύγει το επιπλέον. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, το στρώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε το ταψί ελαφρά προς τα κάτω για να κάτσει το μείγμα. Ψήνουμε σε φούρνο στον αέρα στους 180°C.
Το brownie είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Σερβίρουμε με τη σάλτσα καραμέλας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια