
Για τα μπράουνις
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες και τη βανίλια στο μίξερ (με το σύρμα), μέχρι ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα της σοκολάτας. Κατά διαστήματα σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μείγμα, χρησιμοποιώντας μια μαρίζ, το αλεύρι που έχει μείνει στα τοιχώματα του κάδου του.
Προσθέτουμε τα φουντούκια.
Προετοιμάζουμε ένα ταψί μεγέθους 24x40 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.
Σχόλια