Καραμελωμένο pop corn με λευκή σοκολάτα

Καραμελωμένο pop corn με λευκή σοκολάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καραμελωμένο ποπ κορν

  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. καλαμπόκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • λευκή σοκολάτα, λιωμένη
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο ποπ κορν

Σε μια κατσαρόλα με καπάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που «σκάει». Αποσύρουμε τα ποπ-κορν σε ένα μπόλ. 

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να δημιουργηθεί μία καραμέλα, προσέχοντας να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα και ανακατεύοντας, αν χρειαστεί, με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες. 

Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Η καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποπ-κορν ανακατεύοντας καλά, ώστε η καραμέλα να καλύψει σχεδόν παντού τα ποπ-κορν. Αποσύρουμε σε ένα ταψί, απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σπάμε ελαφρώς και σερβίρουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
 

Για το καραμελωμένο ποπ κορν

  • 20 γρ. ηλιέλαιο
  • 40 γρ. καλαμπόκι
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. μπέικιν σόδα
  • λευκή σοκολάτα, λιωμένη
     

VIDEO DIRECTIONS

Για το καραμελωμένο ποπ κορν

Σε μια κατσαρόλα με καπάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που «σκάει». Αποσύρουμε τα ποπ-κορν σε ένα μπόλ. 

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να δημιουργηθεί μία καραμέλα, προσέχοντας να μην πάρει πολύ σκούρο χρώμα και ανακατεύοντας, αν χρειαστεί, με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες. 

Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Η καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποπ-κορν ανακατεύοντας καλά, ώστε η καραμέλα να καλύψει σχεδόν παντού τα ποπ-κορν. Αποσύρουμε σε ένα ταψί, απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σπάμε ελαφρώς και σερβίρουμε με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner