Πανακότα με ρούμι & ανανά

Πανακότα με ρούμι & ανανά

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα με ρούμι

  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ρούμι

Για τη σαλάτα ανανά

  • 200 γρ. χυμός ανανά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 400 γρ. ανανάς, κομμένος σε μικρά καρέ
  • δυόσμος, φύλλα
  • μπισκότο, τριμμένο
  • αμύγδαλο, φιλέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα με ρούμι

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το ρούμι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. 

Για τη σαλάτα ανανά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε τη σύσταση ενός σιροπιού. Αποσύρουμε  το σιρόπι από τη φωτιά και το κρυώνουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι, το μοσχοκάρυδο, τον ανανά και τον δυόσμο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά και  σερβίρουμε με την πανακότα. Γαρνίρουμε με το μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου.

Για την πανακότα με ρούμι

  • 10 γρ. ζελατίνη
  • 750 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ρούμι

Για τη σαλάτα ανανά

  • 200 γρ. χυμός ανανά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 400 γρ. ανανάς, κομμένος σε μικρά καρέ
  • δυόσμος, φύλλα
  • μπισκότο, τριμμένο
  • αμύγδαλο, φιλέ

Για την πανακότα με ρούμι

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Τοποθετούμε την κρέμα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε. Στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας μαζί με το ρούμι, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν. 

Για τη σαλάτα ανανά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να έχουμε τη σύσταση ενός σιροπιού. Αποσύρουμε  το σιρόπι από τη φωτιά και το κρυώνουμε. Ρίχνουμε το σιρόπι, το μοσχοκάρυδο, τον ανανά και τον δυόσμο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 30 λεπτά και  σερβίρουμε με την πανακότα. Γαρνίρουμε με το μπισκότο και το φιλέ αμυγδάλου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner