Ψητά αχλάδια με μπισκότο βρώμης Ψητά αχλάδια με μπισκότο βρώμης

Ψητά αχλάδια με μπισκότο βρώμης

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα αχλάδια και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. αχλάδια, κομμένα σε μέτρια καρέ 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 55 γρ. νερό 
  • 25 γρ. βούτυρο 
  • 15 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο 
  • παγωτό βανίλια 
  • crumble 
  • * Προαιρετικά: 
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Για το crumble

  • 160 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 110 γρ. αλεύρι σκληρό 
  • 160 γρ. βούτυρο κρύο 
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης 
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη 
  • 2 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αχλάδια και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τα αχλάδια. Ανακατεύομε συχνά.  

Όταν πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα τα αχλάδια, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και μόλις αυτή λιώσει, ρίχνουμε και την άλλη μισή.  

Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε το λικέρ και λίγο νερό.  

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να δέσει η σάλτσα.  

Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ταρτιέρες, με αρκετή από τη σάλτσα.   

Σπάμε τη ζύμη πάνω από τα αχλάδια σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.  

Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη. 

Για το crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και ομογενοποιούμε.

Για τα αχλάδια και το τελείωμα του πιάτου

  • 400 γρ. αχλάδια, κομμένα σε μέτρια καρέ 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 55 γρ. νερό 
  • 25 γρ. βούτυρο 
  • 15 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο 
  • παγωτό βανίλια 
  • crumble 
  • * Προαιρετικά: 
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Για το crumble

  • 160 γρ. ζάχαρη μαύρη 
  • 110 γρ. αλεύρι σκληρό 
  • 160 γρ. βούτυρο κρύο 
  • 160 γρ. νιφάδες βρώμης 
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη 
  • 2 γρ. αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τα αχλάδια και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και τα αχλάδια. Ανακατεύομε συχνά.  

Όταν πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα τα αχλάδια, προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη και μόλις αυτή λιώσει, ρίχνουμε και την άλλη μισή.  

Μόλις καραμελώσει, προσθέτουμε το λικέρ και λίγο νερό.  

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια και να δέσει η σάλτσα.  

Τοποθετούμε τα αχλάδια σε ταρτιέρες, με αρκετή από τη σάλτσα.   

Σπάμε τη ζύμη πάνω από τα αχλάδια σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.  

Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια και πασπαλίζοντας, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη. 

Για το crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη βρώμη και ομογενοποιούμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner