VIDEO DIRECTIONS
Για τη μους
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα λίγο πριν από το σημείο βρασμού.
Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζεσταμένη κρέμα, ανακατεύοντας διαρκώς. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι ν' αποκτήσει πυκνότητα πηχτής σάλτσας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Προσθέτουμε στην πραλίνα και αναμειγνύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει η πραλίνα.
Αφήνουμε να κρυώσει (να έρθει σε θερμοκρασία σώματος) και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγί σε δόσεις με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
Μοιράζουμε τη μους στα σκεύη σερβιρίσματος (μπολ ή ποτήρια) και τη βάζουμε στο ψυγείο. Την αφήνουμε 3 ώρες περίπου για να σφίξει. Σερβίρουμε με το μπισκότο βουτύρου.
Σχόλια