Για τη σάλτσα με σοκολάτα γάλακτος και καραμέλα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Στη συνέχεια αφήνουμε στη φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε, μέχρι να πάρει η καραμέλα βαθύ χρυσό χρώμα. Με προσοχή προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί.
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς η καραμέλα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον κρέμα.
Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή ή κρύα.
Σχόλια