Πανακότα με σάλτσα βατόμουρο και μπισκότο αμυγδάλου

Πανακότα με σάλτσα βατόμουρο και μπισκότο αμυγδάλου

ΓΙΑ 5 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 5 τεμ. πανακότα βανίλια
  • 150 γρ. κουλι βατόμουρο
  • 50 γρ. στρεζέλ
  • 25 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη, φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική

Για το κουλι βατόμουρο

  • 35 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 50 γρ. πουρέ φράουλα
  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σερβίρουμε την πανακότα, γαρνίροντας με το στρεζέλ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλα στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

Για το κουλι βατόμουρο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τις κομμένες φράουλες, σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε γρήγορα και ενσωματώνουμε τα κομμάτια της φράουλας.

Για το πιάτο

  • 5 τεμ. πανακότα βανίλια
  • 150 γρ. κουλι βατόμουρο
  • 50 γρ. στρεζέλ
  • 25 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη, φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική

Για το κουλι βατόμουρο

  • 35 γρ. πουρέ βατόμουρο
  • 50 γρ. πουρέ φράουλα
  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. φράουλες, κομμένες σε τέταρτα

Για το πιάτο

Σερβίρουμε την πανακότα, γαρνίροντας με το στρεζέλ και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι σκίζουμε τη βανίλα στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

Για το κουλι βατόμουρο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τις κομμένες φράουλες, σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, κρυώνουμε γρήγορα και ενσωματώνουμε τα κομμάτια της φράουλας.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER