Για το παγωτό μπανάνα
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Σχόλια