Παγωτό μπανάνα Παγωτό μπανάνα

Παγωτό μπανάνα

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (25 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το παγωτό μπανάνα

  • 1 αυγό
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το παγωτό μπανάνα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για το παγωτό μπανάνα

  • 1 αυγό
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. κρόκοι αυγών
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 325 γρ. μπανάνα καθαρισμένη
  • 2 τεμ. βανίλια φυσική

Για το παγωτό μπανάνα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, τους κρόκους και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας με μια μαρίζ, μέχρι να φτάσει το μείγμα στους 82°C. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε την κρέμα στον κάδο του μπλέντερ μαζί με τις μπανάνες και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, αφήνουμε την κρέμα μπανάνα να κρυώσει και την περνάμε από τη μηχανή παγωτού σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner