Αχλάδια ποσέ με σαφράν

Αχλάδια ποσέ με σαφράν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (9 votes)

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 1 γρ. σαφράν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

 

  • 1 κιλό νερό
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 600 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 5 γρ. ξύλο κανέλας
  • 100 γρ. λεμόνι
  • 1 γρ. αστεροειδής γλυκάνισος
  • 20 γρ. τζίντζερ κομμένο σε φέτες
  • 1 γρ. σαφράν

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αρωματικά και το λεμόνι. Βάζουμε προσεκτικά τα αχλάδια στην κατσαρόλα και καλύπτουμε την επιφάνεια με ένα αντικολλητικό χαρτί, στο οποίο έχουμε ανοίξει μια τρύπα στη μέση. Κρατάμε το υγρό σε χαμηλό βρασμό και σιγοβράζουμε μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε στο δόντι. Απομακρύνουμε από την εστία και αφήνουμε τα αχλάδια να κρυώσουν στο υγρό τους. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner