Ψημένη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια Ψημένη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια

Ψημένη κρέμα με άρωμα πορτοκάλι, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό βανίλια

ΓΙΑ 10 ΜΕΡΙΔΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ.
FiveStar: 
Average: 5 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 9 αυγά
  • 40 γρ. κρόκος αυγού (2 κρόκοι περίπου)
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού 
  • 25 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • καραμελωμένα φουντούκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα πορτοκαλιού

Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά. 

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).  

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. 

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια. 

Για την κρέμα πορτοκαλιού

  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 9 αυγά
  • 40 γρ. κρόκος αυγού (2 κρόκοι περίπου)
  • 390 γρ. ζάχαρη
  • 800 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  • 50 γρ. χυμός λεμονιού 
  • 25 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • καραμελωμένα φουντούκια

Για την κρέμα πορτοκαλιού

Τοποθετούμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι ο χυμός να συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε σε σήτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

Σε μια μπασίνα χτυπάμε καλά τα αυγά και τον κρόκο και προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού.

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα σιγά σιγά και σε δόσεις στη μπασίνα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσέχοντας μην κόψουν τα αυγά. 

Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, προσθέτουμε το ξύσμα και μοιράζουμε το μείγμα σε πυρίμαχα σκεύη (150 γρ. στο κάθε σκεύος).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90°C μέχρι να πήξει η κρέμα (περίπου 45 λεπτά).  

Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε περιβάλλον δωματίου και μεταφέρουμε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς. 

Σερβίρουμε την κρέμα κρύα, με τα καραμελωμένα φουντούκια και το παγωτό βανίλια. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER