Σπανακόρυζο με ντομάτα Σπανακόρυζο με ντομάτα

Σπανακόρυζο με ντομάτα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (13 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σπανακόρυζο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10  γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σπανακόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.

 

Για το σπανακόρυζο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10  γρ. αλάτι

Για το σπανακόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER