
Για τα ποπ-κορν
Σε μια κατσαρόλα με καπάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να ζεσταθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που «σκάει». Αποσύρουμε τα ποπ-κορν σε ένα μπολ.
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να δημιουργηθεί μία σκουρόχρωμη καραμέλα ανακατεύοντας, αν χρειαστεί, με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής ανθεκτική σε υψηλές θερμοκρασίες.
Προσθέτουμε τη σόδα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Η καραμέλα θα αρχίσει να αφρίζει. Ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ποπ-κορν ανακατεύοντας καλά, ώστε η καραμέλα να καλύψει σχεδόν παντού τα ποπ-κορν.
Αποσύρουμε σε ένα ταψί, απλώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Σπάμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
Σχόλια