![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΖΑΧΑΡΗ](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/term215_karamelomeniZahari.jpg?itok=uIDCcqlK)
Η διαδικασία της θέρμανσης της ζάχαρης μέχρι να υγροποιηθεί και να γίνει σιρόπι, το χρώμα του οποίου κυμαίνεται από μελί μέχρι σκούρο καφέ. Επίσης η ζάχαρη μπορεί να καραμελώσει όταν πασπαλιστεί σε φαγητά και ψηθεί στο γκριλ μέχρι να λιώσει (όπως στην κρεμ μπρουλέ).