Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο

Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 minutes
FiveStar: 
Average: 4.6 (157 votes)

INGREDIENTS

Για το πιάτο

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας (για 1 κιλό πουρέ περίπου)

  • 1.6 κιλό  γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

DIRECTIONS

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως. Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. Προσθέτουμε τον πουρέ, το βαλσάμικο και αλατίζουμε. Διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα ή τον κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Για το πιάτο

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας (για 1 κιλό πουρέ περίπου)

  • 1.6 κιλό  γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως. Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. Προσθέτουμε τον πουρέ, το βαλσάμικο και αλατίζουμε. Διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα ή τον κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Comments

YL Gift Card

Give an unexpected gift to your loved ones by letting them experience a cooking class at The Seminar Project, a wonderful meal at Psomi & Alati or Alio restaurant.
MORE

Stay informed

Register to receive our newsletter.
SUBSCRIBE
Espa Banner