Κρύα σούπα ντομάτας και μπρουσκέτα με αβοκάντο και φρέσκο κόλιανδρο Κρύα σούπα ντομάτας και μπρουσκέτα με αβοκάντο και φρέσκο κόλιανδρο

Κρύα σούπα ντομάτας και μπρουσκέτα με αβοκάντο και φρέσκο κόλιανδρο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σούπα ντομάτας

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 150 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τέταρτα
  • 150 γρ. αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ψωμί χωριάτικο, φρυγανισμένο, χωρίς κόρα
  • 10 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 10 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός λαχανικών με βάση την ντομάτα

Για τις μπρουσκέτες

  • 4 φέτες ψωμί, πάχους 1 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σούπα ντομάτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών που έχει βάση την ντομάτα, φρυγανισμένο ψωμί, βασιλικό, λευκό ξίδι και ζάχαρη και αλέθουμε ξανά. Καθώς δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Περνάμε τη σούπα από σήτα και προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Ιδανικά προτού σερβίρουμε αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να αναδειχθεί περισσότερο γευστικά.

TIP: Αντί για φύλλα βασιλικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα δυόσμου.

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις τοποθετούμε  σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά  και τις αφήνουμε να κρυώσουν.  Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σπάμε το αβοκάντο. Διορθώνουμε αν χρειάζεται και μοιράζουμε το μείγμα του αβοκάντο σε κάθε φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ελαιόλαδο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη σούπα ντομάτας

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 150 γρ. πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τέταρτα
  • 150 γρ. αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. ψωμί χωριάτικο, φρυγανισμένο, χωρίς κόρα
  • 10 γρ. ξίδι λευκό, μπαλσάμικο
  • 10 γρ. φύλλα βασιλικού
  • 10 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. ζάχαρη
  • 25 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. ζωμός λαχανικών με βάση την ντομάτα

Για τις μπρουσκέτες

  • 4 φέτες ψωμί, πάχους 1 εκ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 160 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 60 γρ. πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • κόλιανδρος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • αλάτι

Για τη σούπα ντομάτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αλέθουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών που έχει βάση την ντομάτα, φρυγανισμένο ψωμί, βασιλικό, λευκό ξίδι και ζάχαρη και αλέθουμε ξανά. Καθώς δουλεύει το μπλέντερ προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο. Περνάμε τη σούπα από σήτα και προσθέτουμε αλάτι και ελαιόλαδο αν χρειάζεται. Ιδανικά προτού σερβίρουμε αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να αναδειχθεί περισσότερο γευστικά.

TIP: Αντί για φύλλα βασιλικού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα δυόσμου.

Για τις μπρουσκέτες

Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού, τις τοποθετούμε  σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά  και τις αφήνουμε να κρυώσουν.  Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε και σπάμε το αβοκάντο. Διορθώνουμε αν χρειάζεται και μοιράζουμε το μείγμα του αβοκάντο σε κάθε φέτα φρυγανισμένου ψωμιού.

TIP: Μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο ελαιόλαδο, φύλλα βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER