Κονσομέ καρότο με γαρίδες και λέμονγκρας

Κονσομέ καρότο με γαρίδες και λέμονγκρας

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (7 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κονσομέ καρότο

  • 2 κιλά χυμό καρότο, φρέσκο
  • 5 ασπράδια μεγάλων αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 450 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 60 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 240 γρ. νουντλς, μαγειρεμένα
  • 150 γρ. καρότα, ζουλιέν
  • 18 τεμ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. δυόσμο, κομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό
  • 10 γρ. σουσάμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κονσομέ καρότο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το κονσομέ καρότο, εκτός από το αλάτι, και αναμειγνύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα στην επιφάνεια.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το βράσιμο του ζωμού το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.

Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό πάνω στη μάζα της επιφάνειας. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει διαυγής ο ζωμός, για 20 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε το κονσομέ σε ένα τουλπάνι. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σούπα ζεστή.

Για το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε 200 γρ. κονσομέ σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Προσθέτουμε τις γαρίδες καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα στη ζεστή σούπα.

Για το κονσομέ καρότο

  • 2 κιλά χυμό καρότο, φρέσκο
  • 5 ασπράδια μεγάλων αυγών, ελαφρώς χτυπημένα
  • 450 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 60 γρ. λέμονγκρας, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. λάιμ, ξύσμα
  • αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • 240 γρ. νουντλς, μαγειρεμένα
  • 150 γρ. καρότα, ζουλιέν
  • 18 τεμ. γαρίδες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 10 γρ. βασιλικό, κομμένο σιφονάντ
  • 5 γρ. δυόσμο, κομμένο σιφονάντ
  • 10 γρ. σουσάμι λευκό
  • 10 γρ. σουσάμι μαύρο

Για το κονσομέ καρότο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το κονσομέ καρότο, εκτός από το αλάτι, και αναμειγνύουμε καλά.

Σιγοβράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σχηματιστεί μια μάζα στην επιφάνεια.

Ανοίγουμε μια μικρή τρύπα, ώστε να μπορούμε να ελέγχουμε πιο εύκολα το βράσιμο του ζωμού το οποίο θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό.

Κατά διαστήματα, ρίχνουμε λίγο από τον ζωμό πάνω στη μάζα της επιφάνειας. Σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει διαυγής ο ζωμός, για 20 λεπτά περίπου.

Σουρώνουμε το κονσομέ σε ένα τουλπάνι. Αλατίζουμε και διατηρούμε τη σούπα ζεστή.

Για το σερβίρισμα

Αλατίζουμε τις γαρίδες.

Βάζουμε 200 γρ. κονσομέ σε μια κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό και προσθέτουμε τις γαρίδες.

Σκεπάζουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι μαγειρευτούν οι γαρίδες.

Προσθέτουμε τις γαρίδες καθώς και τα υπόλοιπα υλικά για το σερβίρισμα στη ζεστή σούπα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER