Σαλάτα με πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

Σαλάτα με πορτοκάλι και καπνιστή γαλοπούλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένο
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 250 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και όση βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα. 

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράζουμε τα 200 γρ από το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. 

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι πήζει πολύ η βινεγκρέτ, χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα 50 γρ. χυμού πορτοκαλιού, για να την αραιώσουμε. 

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένο
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 5 γρ. μουστάρδα ντιζόν
  • 250 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • 170 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • αλάτι 

VIDEO DIRECTIONS

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και όση βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα. 

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράζουμε τα 200 γρ από το χυμό του πορτοκαλιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/4 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό σε σήτα και τον αφήνουμε να κρυώσει. 

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα και τον συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι πήζει πολύ η βινεγκρέτ, χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα 50 γρ. χυμού πορτοκαλιού, για να την αραιώσουμε. 

Προσθέτουμε το ξύσμα, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER