Γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο Γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

Γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας με σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας

  • 500 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού 
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα, ανοιγμένη αρκετή ώρα πριν από τη χρήση
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
  • αλάτι

Για τη σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 3 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας

Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τη γλώσσα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180°C και το διατηρούμε εκεί.

Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Τα αλευρώνουμε, τινάζοντάς τα έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Τα κρατάμε για λίγο πάνω από το σκεύος, για να φύγει το παραπανίσιο κουρκούτι.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Bγάζοντάς τα προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα-αράχνη τα κρατάμε για λίγο πάνω από το τηγάνι, ώστε να στραγγίξουν.

Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας

  • 500 γρ. φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού 
  • 90 γρ. αλεύρι
  • 45 γρ. κορν φλάουρ
  • 5 γρ. αλάτι
  • 230 γρ. μπίρα κρύα, ανοιγμένη αρκετή ώρα πριν από τη χρήση
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ 
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
  • αλάτι

Για τη σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 10 γρ. χυμό λάιμ
  • 5 γρ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 5 γρ. ξύσμα λάιμ
  • 3 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για τη γλώσσα σε κουρκούτι μπίρας

Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από τη γλώσσα και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε αρκετό ηλιέλαιο, ώστε να μπορούν τα φιλέτα να «κολυμπούν» με άνεση κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Φέρνουμε το λάδι σε θερμοκρασία 180°C και το διατηρούμε εκεί.

Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα και τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές.

Τα αλευρώνουμε, τινάζοντάς τα έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι. Τα κρατάμε για λίγο πάνω από το σκεύος, για να φύγει το παραπανίσιο κουρκούτι.

Τηγανίζουμε τα φιλέτα, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα. Bγάζοντάς τα προσεκτικά από το λάδι με μια κουτάλα-αράχνη τα κρατάμε για λίγο πάνω από το τηγάνι, ώστε να στραγγίξουν.

Τα βάζουμε σε σκεύος στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

Αλατίζουμε, αν χρειάζεται, και σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Για τη σάλτσα από εσπεριδοειδή και δυόσμο

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER