Αρνί Μπιριάνι

Αρνί Μπιριάνι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το αρνί μπιριάνι

  • 250 γρ. αρνί μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 γρ. κάρδαμο σπασμένο
  • 1 γρ. τσίλι σκόνη
  • 7 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1 γρ. τούρμερικ  (κουρκουμάς)
  • 20 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. τηγανητά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • νερό αρωματισμένο με σαφράν
  • αλεύρι και νερό για το ζυμάρι της κατσαρόλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το αρνί μπιριάνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι και τα τηγανητά κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με  αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το μισομαγειρεύουμε. Σουρώνουμε το ρύζι, κρατώντας το νερό της κατσαρόλας. Τοποθετούμε τα τηγανητά κρεμμύδια στην κατσαρόλα με το κρέας και το σκεπάζουμε προσεκτικά με το ρύζι δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση. Προσθέτουμε σαφράν στο νερό από το βράσιμο του μπασμάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σαφράν να αφήσει το άρωμα του για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζουμε το ρύζι με το αρωματισμένο νερό. Τοποθετούμε προσεκτικά το ζυμάρι στο χείλος της κατσαρόλας και τοποθετούμε το καπάκι πιέζοντάς το έτσι ώστε να σφραγίσουμε καλά την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160°C.

Για το αρνί μπιριάνι

  • 250 γρ. αρνί μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. κανέλα ξύλο
  • 1 γρ. κάρδαμο σπασμένο
  • 1 γρ. τσίλι σκόνη
  • 7 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 γρ. σκόρδο, τριμμένο
  • 1 γρ. τούρμερικ  (κουρκουμάς)
  • 20 γρ. γιαούρτι
  • 5 γρ. χυμός λεμόνι
  • 1 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 1 γρ. κόλιανδρος φρέσκος, χοντροκομμένος
  • 20 γρ. τηγανητά κρεμμύδια
  • 200 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • νερό αρωματισμένο με σαφράν
  • αλεύρι και νερό για το ζυμάρι της κατσαρόλας

Για το αρνί μπιριάνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι και τα τηγανητά κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα υλικά που ανακατέψαμε στο μπολ και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα με  αλατισμένο νερό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι μπασμάτι και το μισομαγειρεύουμε. Σουρώνουμε το ρύζι, κρατώντας το νερό της κατσαρόλας. Τοποθετούμε τα τηγανητά κρεμμύδια στην κατσαρόλα με το κρέας και το σκεπάζουμε προσεκτικά με το ρύζι δημιουργώντας μια ομοιόμορφη στρώση. Προσθέτουμε σαφράν στο νερό από το βράσιμο του μπασμάτι και ανακατεύουμε μέχρι το σαφράν να αφήσει το άρωμα του για 1-2 λεπτά. Πασπαλίζουμε το ρύζι με το αρωματισμένο νερό. Τοποθετούμε προσεκτικά το ζυμάρι στο χείλος της κατσαρόλας και τοποθετούμε το καπάκι πιέζοντάς το έτσι ώστε να σφραγίσουμε καλά την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 160°C.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER