ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Μάφινς με βατόμουρα

Average: 4.7 (19 ψήφοι)
ΓΙΑ 16-18 ΜΑΦΙΝΣ
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα μάφινς
    • 375 γρ. αλεύρι
    • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 4 γρ. αλάτι
    • 450 γρ. βατόμουρα
    • 180 γρ. αυγά
    • 230 γρ. ζάχαρη
    • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 350 γρ. γάλα
    • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Κουτάλα με επιφάνεια που μοιάζει με ιστό αράχνης... Διαβάστε περισσότερα
  Δείτε τα βήματα για το πώς να βράσουμε ζυμαρικά... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης