Μάφινς με βατόμουρα

Μάφινς με βατόμουρα

ΓΙΑ 16-18 ΜΑΦΙΝΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (19 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 375 γρ. αλεύρι
  • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 450 γρ. βατόμουρα
  • 180 γρ. αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γρ. γάλα
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Για τα μάφινς

  • 375 γρ. αλεύρι
  • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 γρ. αλάτι
  • 450 γρ. βατόμουρα
  • 180 γρ. αυγά
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 350 γρ. γάλα
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER