ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σ' ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα βατόμουρα και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα δύο αυτά να ομογενοποιηθούν.

Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες για μάφινς και γεμίζουμε μέχρι τα 2/3.

Ψήνουμε στους 180 C, μέχρι το σημείο που θα καρφώσουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο και θα βγει στεγνό, 15 - 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα.

Μάφινς με βατόμουρα

Average: 4.7 (19 ψήφοι)
ΓΙΑ 16-18 ΜΑΦΙΝΣ
30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τα μάφινς
    • 375 γρ. αλεύρι
    • 22 γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 4 γρ. αλάτι
    • 450 γρ. βατόμουρα
    • 180 γρ. αυγά
    • 230 γρ. ζάχαρη
    • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο
    • 350 γρ. γάλα
    • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Ο καρπός της αμυγδαλιάς, αφού αφαιρεθεί το σκληρό... Διαβάστε περισσότερα
Εσπεριδοειδές, σχετίζεται με το πορτοκάλι, αλλά... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης