Πάπια κονφί με σταφίδες τουρσί

Πάπια κονφί με σταφίδες τουρσί

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (5 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί

  • 1500 γρ. πάπια μπούτι, με το δέρμα και το κόκκαλο (περίπου 4 πόδια)
  • 40 γρ. σκόρδο, σκελίδες ολόκληρες
  • ελαιόλαδο
  • 20 γρ. θυμάρι
  • Για τις σταφίδες τουρσί
  • 140 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. σινάπι, σπόρος
  • 300 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • 1 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο
  • 2 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο
  • 20 γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. δαφνόφυλλα
  • 4 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο

 

Για τις σταφίδες τουρσί

  • 140 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. σινάπι, σπόρος
  • 300 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί

Αλείφουμε το κρέας καλά με τη μαρινάδα σε όλη του την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.
Πλένουμε την πάπια και σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Φέρνουμε σε βρασμό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (η θερμοκρασία του λαδιού να μην ξεπερνά τους 80°C), μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75°C. 
Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι, στεγνώνουμε και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η πέτσα να πάρει ωραίο χρώμα και να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Σερβίρουμε με τις σταφίδες τουρσί.

Για τη μαρινάδα

Χτυπάμε στο μπλέντερ το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι και σχηματίζουμε μια πάστα.

 

Για τις σταφίδες τουρσί

Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί

  • 1500 γρ. πάπια μπούτι, με το δέρμα και το κόκκαλο (περίπου 4 πόδια)
  • 40 γρ. σκόρδο, σκελίδες ολόκληρες
  • ελαιόλαδο
  • 20 γρ. θυμάρι
  • Για τις σταφίδες τουρσί
  • 140 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. σινάπι, σπόρος
  • 300 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι

Για τη μαρινάδα

  • 1 γρ. δεντρολίβανο, καθαρισμένο
  • 2 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο
  • 20 γρ. μαϊντανός, καθαρισμένος
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. αλάτι
  • 10 γρ. δαφνόφυλλα
  • 4 γρ. πιπέρι μαύρο, σε κόκκους
  • 10 γρ. μπαχάρι τριμμένο

 

Για τις σταφίδες τουρσί

  • 140 γρ. σταφίδες
  • 20 γρ. σινάπι, σπόρος
  • 300 γρ. νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. αλάτι

Για το κονφί πάπιας με σταφίδες τουρσί

Αλείφουμε το κρέας καλά με τη μαρινάδα σε όλη του την επιφάνεια και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4 ώρες.
Πλένουμε την πάπια και σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο, το θυμάρι και ελαιόλαδο τόσο ώστε να σκεπάζει το κρέας. Φέρνουμε σε βρασμό και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά (η θερμοκρασία του λαδιού να μην ξεπερνά τους 80°C), μέχρι το εσωτερικό της πάπιας να φτάσει τους 75°C. 
Αφαιρούμε την πάπια από το λάδι, στεγνώνουμε και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι η πέτσα να πάρει ωραίο χρώμα και να αρχίσει να γίνεται τραγανή.
Σερβίρουμε με τις σταφίδες τουρσί.

Για τη μαρινάδα

Χτυπάμε στο μπλέντερ το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα δαφνόφυλλα, το πιπέρι και το μπαχάρι και σχηματίζουμε μια πάστα.

 

Για τις σταφίδες τουρσί

Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες και φέρνουμε σε βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις σταφίδες, μέσα στο κατσαρολάκι με το υγρό για το τουρσί. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER