ΒΥΣΣΙΝΟ

ΒΥΣΣΙΝΟ

Ο καρπός της βυσσινιάς.

Μικρό ξινό κεράσι με βαθυκόκκινο λείο και γυαλιστερό φλοιό. Άγριες βυσσινιές υπάρχουν στην περιοχή της Κασπίας, στη Μ. Ασία, στην Ιταλία, στη Γαλλία και την Ισπανία.

Θεωρείται δυναμωτικός καρπός, ωφέλιμος για την αναιμία, το άσθμα, τις νόσους των νεφρών και του ήπατος, καθώς και για τις αρθρίτιδες, αφού μειώνει τα επίπεδα του ουρικού οξέος. Περιέχει πολύ μεγάλες ποσότητες από βιταμίνη C (ωμό) και αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, όπως ανθοκυανίνες (περισσότερες από ό,τι στα κεράσια), που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες.

Στη Μέση Ανατολή καταναλώνονται στη φυσική τους κατάσταση, ενώ στην Ευρώπη και στην Αμερική επεξεργάζονται με ζάχαρη για να ισορροπήσει η φυσική τους οξύτητα.

Χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, κυρίως σε πιάτα χοιρινού, και στη ζαχαροπλαστική, ενώ δημοφιλές είναι το γλυκό του κουταλιού και η βυσσινάδα. Επίσης, με βύσσινα παρασκευάζεται το λικέρ Τσέρι.

Σε χάρτινη σακούλα διατηρούνται για 5 – 6 μέρες στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner