Κέικ: Πιθανοί λόγοι για να μη φουσκώσει

Κέικ: Πιθανοί λόγοι για να μη φουσκώσει

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε γιατί δεν φουσκώνει το κέικ. Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να συμβεί αυτό, είναι:

• Το βούτυρο είναι πολύ μαλακό για να χτυπηθεί σε κρέμα.

• Το μείγμα του κέικ περιέχει περισσότερο ή λιγότερο λίπος από αυτό που απαιτεί η συνταγή. Επίσης, μπορεί να περιέχει λιγότερη ζάχαρη από την απαιτούμενη, είτε να φταίει το λιγότερο ή περισσότερο υγρό στο μείγμα.

• Το μείγμα του κέικ δεν χτυπήθηκε πάρα πολύ.

• Η θερμοκρασία του φούρνου δεν είναι πολύ δυνατή.

• Το μείγμα του κέικ δεν έχει αρκετή ποσότητα διογκωτικών, όπως μπέικιν πάουντερ, ή τα διογκωτικά είναι παλιά και έχουν ξεθυμάνει.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER