ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
IN HOUSE HANDS ON

Μαθαίνω να Χειρίζομαι το Μαχαίρι!

Είδος μαθήματος
Πρακτική συμμετοχή

Κόστος συμμετοχής
55€

Αυτό το μάθημα θα είναι ξεχωριστό, διότι εκτός από μαγειρική, θα μάθετε και ... κάποιες λέξεις στα Γαλλικά! Γνωρίζετε π.χ. τι σημαίνει μπρουνουάζ, ζουλιέν και σιφονάντ; Eίναι όροι που αφορούν στην κοπή των λαχανικών. Σας φαίνονται περιττοί; Δεν είναι καθόλου. Πρόκειται για μερικές από τις βασικότερες γνώσεις ενός μάγειρα. Οι διάφοροι τρόποι κοπής είναι πολύ βασικοί για την εκτέλεση συνταγών με επιτυχία και παράλληλα είναι συνυφασμένοι με τη σωστή χρήση του μαχαιριού στην κουζίνα.  Γι'αυτό και ένα τέτοιο hands-on μάθημα είναι ότι πιο βασικό, απαραίτητο και χρήσιμο σε κάθε μάγειρα!

Η εξοικείωση με το μαχαίρι είναι από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχετε. Κάθε επαγγελματίας σεφ από εκεί ξεκινά την εκπαίδευσή του και το ίδιο πρέπει να ισχύει και για κάθε ερασιτέχνη. Ο σωστός χειρισμός του μαχαιριού κάνει τη μαγειρική πιο εύκολη, πιο γρήγορη και - το βασικότερο - πιο ασφαλή από μικροατυχήματα, ενώ ανεβάζει σημαντικά το επίπεδο αυτού που κατέχει την ανάλογη δεξιότητα. Σ' αυτό το μάθημα, θα έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να αποκτήσετε θεωρητικές γνώσεις για τη σωστή πρακτική του μαχαριού και τις κοπές λαχανικών, αλλά και να τις εξασκήσετε αμέσως! Θα έχετε στη διάθεσή σας μπόλικα λαχανικά, όπως κρεμμύδια, πατάτες, καρότα, μυρωδικά, ακόμα και φρούτα για να εξοικειωθείτε με την κάθε τεχνική.  Φυσικά, με αυτά τα κομμένα από τα χεράκια σας λαχανικά και φρούτα, θα μαγειρέψετε συνταγές- έκπληξη, μαθαίνοντας από το σεφ πώς να τα αξιοποείτε με τον καλύτερο τρόπο σε πιάτα αλλά και πώς να αποθηκεύετε ό,τι περισσεύει. Εδώ θα διαπιστώσετε ότι στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, αφού όλα τα υλικά μπορούν να φανούν χρήσιμα και ν'αναδειχθούν σε νοστιμιές.

Σας περιμένουμε λοιπόν να μάθετε μαζί μας:

• Ποιο είδος μαχαιριού είναι το κατάλληλο για να κόψουμε λαχανικά
• Γιατί είναι απαραίτητη η επιφάνεια κοπής και πώς τη χρησιμοποιούμε με ασφάλεια
• Πώς κρατάμε το μαχαίρι και ποια είναι η σωστή και ασφαλής κίνηση του χεριού μας.
• Ποιες είναι οι βασικές κοπές των λαχανικών και που τις χρησιμοποιούμε
• Πώς διατηρούμε και αποθηκεύουμε τα λαχανικά που κόβουμε
• Πώς μπορούμε ν' αξιοποιήσουμε τις κοπές των λαχανικών σε συνταγές
• Πώς διατηρούμε καλά ακονισμένα και κοφτερά τα μαχαίρια μας

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Θα θέλατε να παρακολουθήσετε αυτό το μάθημα από κοντά (In House); Δηλώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα ενδιαφέροντος για να σας ενημερώσουμε όταν προγραμματιστεί η διεξαγωγή του.

*Απαραίτητα πεδία

Σχετικές Συνταγές

Σούπα λαχανικών και φουρνιστή μπρουσκέτα με τυριά

Κοτόπουλο με λαχανικά stir fry και σάλτσα σόγια-μέλι

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner