Σκιουφιχτά χυλωμένα με φρέσκα μανιτάρια σοτέ, λευκό κρασί και θυμάρι Σκιουφιχτά χυλωμένα με φρέσκα μανιτάρια σοτέ, λευκό κρασί και θυμάρι

Σκιουφιχτά χυλωμένα με φρέσκα μανιτάρια σοτέ, λευκό κρασί και θυμάρι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (15 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα σκιουφιχτά

  • 200 γρ. σκιουφιχτά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
  • 60γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός μανιταριών
  • 60 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • λάδι λευκής τρούφας
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σκιουφιχτά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα σκιουφιχτά

  • 200 γρ. σκιουφιχτά
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στα τέσσερα
  • 60γρ. κρασί λευκό
  • 400 γρ. ζωμός μανιταριών
  • 60 γρ. βούτυρο, παγωμένο
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • λάδι λευκής τρούφας
  • θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • τσάιβς, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τα σκιουφιχτά

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. 

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα με προσοχή ώστε να μαγειρευτεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά. Αλατίζουμε, προσθέτουμε τα σκιουφιχτά και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER