VIDEO DIRECTIONS
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα. Δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.
Σβήνουμε με το κρασί, και αφού εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις ταλιατέλες και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τα βότανα και την παρμεζάνα. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.
*Προαιρετικά, τελειώνουμε με λάδι τρούφας.
Σχόλια