Βινεγκρέτ μπέικον

Βινεγκρέτ μπέικον

ΓΙΑ 350 ΓΡ. 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (55 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 120 γρ. ηλιέλαιο
  • νερό

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner