Για τη βινεγκρέτ μπέικον
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του. Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.
Σχόλια