Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και καπνιστή γαλοπούλα Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και καπνιστή γαλοπούλα

Σαλάτα με πορτοκάλι, παντζάρι και καπνιστή γαλοπούλα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 40 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ
  • 360 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και όση βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.

 

Tip: Για μια διαφορετική πινελιά στη βινεγκρέτ με μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ, προσθέστε μερικούς σπόρους σινάπι.

Για τη σαλάτα

  • 360 γρ. σαλατικά, διάφορα, χοντροκομμένα με το χέρι
  • 180 γρ. γαλοπούλα, καπνιστή , κομμένη σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. πορτοκάλι φιλέτο
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. παντζάρια ΕΔΕΜ
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα δύο
  • 100 γρ. τυρί gouda, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 γρ. δυόσμος, χοντροκομμένος
  • 2 γρ. κόκκινο πιπέρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

  • 40 γρ. ξύδι λευκό βαλσαμικό
  • 10 γρ. μουστάρδα Dijon
  • 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ
  • 360 γρ. ηλιέλαιο
  • 2 γρ. αλάτι
  • 120 γρ. νερό

Για τη σαλάτα

Σ’ ένα μπολ, ρίχνουμε τα σαλατικά, όλα τα υπόλοιπα υλικά και όση βινεγκρέτ θέλουμε και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Αλατίζουμε και σερβίρουμε τη σαλάτα.

Για τη βινεγκρέτ πορτοκάλι

Σε έναν κάδο του μίξερ βάζουμε τη μουστάρδα, το ξύδι και τη μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ και χτυπάμε με το σύρμα προσθέτοντας σιγά-σιγά το ηλιέλαιο. Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, χρησιμοποιούμε το νερό για να την αραιώσουμε. Προσθέτουμε αλάτι και δοκιμάζουμε.

 

Tip: Για μια διαφορετική πινελιά στη βινεγκρέτ με μαρμελάδα πορτοκάλι ΕΔΕΜ, προσθέστε μερικούς σπόρους σινάπι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER