Σαλάτα του μικρού chef

Σαλάτα του μικρού chef

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (1 vote)

ΥΛΙΚΑ

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. μείγμα σαλατικών
  • 70 γρ. αυγό βρασμένο, κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. γκούντα, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε ψιλές φέτες (και το πράσινο μέρος)
  • 20 γρ. αγγούρι, σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σαλάτα

Ανακατεύουμε το μείγμα σαλατικών με το κρεμμύδι και τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στολίζοντας όπως επιθυμούμε.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξίδι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε τη βινεγκρέτ αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Για τη σαλάτα

  • 350 γρ. μείγμα σαλατικών
  • 70 γρ. αυγό βρασμένο, κομμένο σε φέτες
  • 50 γρ. γκούντα, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 10 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε ψιλές φέτες (και το πράσινο μέρος)
  • 20 γρ. αγγούρι, σε λεπτές ροδέλες
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 30 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. ξίδι μπαλσάμικο, λευκό
  • 60 γρ. κέτσαπ
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μαγιονέζα
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

Ανακατεύουμε το μείγμα σαλατικών με το κρεμμύδι και τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στολίζοντας όπως επιθυμούμε.

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξίδι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε τη βινεγκρέτ αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner