
Για τη σαλάτα
Ανακατεύουμε το μείγμα σαλατικών με το κρεμμύδι και τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, στολίζοντας όπως επιθυμούμε.
Για τη βινεγκρέτ μπέικον
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το ξίδι, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά και αλέθουμε καλά. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Χρησιμοποιούμε τη βινεγκρέτ αμέσως ή τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.
Σχόλια