Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη

Καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι, σάλτσα ντομάτα, ελιές και κάππαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα καλαμάρια

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τα καλαμάρια

  • 600 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο (6-8 καλαμάρια)
  • γέμιση με πλιγούρι
  • 700 γρ. ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 γρ. ελιές καλαμών, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κάππαρη
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. πλιγούρι, βρασμένο
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, ψιλοκομμένες
  • 20 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα καλαμάρια

Γεμίζουμε τα καλαμάρια με τη γέμιση του πλιγουριού.

Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, ώστε να μη χυθεί η γέμιση.

Τοποθετούμε τα καλαμάρια σ’ ένα ταψί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια, για 15 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER