Σούπερ διατροφική πράσινη ομελέτα Σούπερ διατροφική πράσινη ομελέτα

Σούπερ διατροφική πράσινη ομελέτα

Για 4 ομελέτες 15 λεπτά
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για την ομελέτα

  • Μείγμα ομελέτας
  • σπανάκι baby
  • ψητά τοματίνια
  • φύλλα ρόκας baby
  • ανθότυρο
  • κολοκύθι σε λεπτές φέτες
  • ηλιόσποροι

Για το μείγμα ομελέτας

  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 30 γρ. λαχανίδα (kale)
  • 10 γρ. τσάιβς
  • 10 γρ. πιπεριά, πράσινη
  • 20 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 80 γρ. γάλα
  • 300 γρ. αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ομελέτα

Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μας στο τηγάνι. Με ομοιόμορφες κινήσεις χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ανοίγουμε τρύπες στην ομελέτα μέχρι να δούμε ότι δεν έχουμε ωμό μείγμα στην επιφάνεια. Μόλις δούμε ότι η ομελέτα μας αρχίζει να πήζει και είναι σχεδόν έτοιμη με το μείγμα στην επιφάνεια να είναι ελαφρώς υγρό, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκριλ του φούρνου για να βοηθήσουμε στο ψήσιμο. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα υπόλοιπα υλικά για την ομελέτα σε όλη την επιφάνεια της.

Για το μείγμα ομελέτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα, αλέθοντας πολύ καλά αλλά όχι σε σημείο που θα ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα.

Για την ομελέτα

  • Μείγμα ομελέτας
  • σπανάκι baby
  • ψητά τοματίνια
  • φύλλα ρόκας baby
  • ανθότυρο
  • κολοκύθι σε λεπτές φέτες
  • ηλιόσποροι

Για το μείγμα ομελέτας

  • 50 γρ. σπανάκι baby
  • 30 γρ. λαχανίδα (kale)
  • 10 γρ. τσάιβς
  • 10 γρ. πιπεριά, πράσινη
  • 20 γρ. μαϊντανός, φύλλα
  • 80 γρ. γάλα
  • 300 γρ. αυγά
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την ομελέτα

Σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μας στο τηγάνι. Με ομοιόμορφες κινήσεις χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ανοίγουμε τρύπες στην ομελέτα μέχρι να δούμε ότι δεν έχουμε ωμό μείγμα στην επιφάνεια. Μόλις δούμε ότι η ομελέτα μας αρχίζει να πήζει και είναι σχεδόν έτοιμη με το μείγμα στην επιφάνεια να είναι ελαφρώς υγρό, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γκριλ του φούρνου για να βοηθήσουμε στο ψήσιμο. Αφαιρούμε την ομελέτα από το τηγάνι με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Προσθέτουμε μοιράζοντας ομοιόμορφα τα υπόλοιπα υλικά για την ομελέτα σε όλη την επιφάνεια της.

Για το μείγμα ομελέτας

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα πολυμηχάνημα, αλέθοντας πολύ καλά αλλά όχι σε σημείο που θα ανεβάσει θερμοκρασία το μείγμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER