Πατάτες baby με λαχανάκια Βρυξελλών & μπέικον Πατάτες baby με λαχανάκια Βρυξελλών & μπέικον

Πατάτες baby με λαχανάκια Βρυξελλών & μπέικον

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (27 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις πατάτες

  • 300 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 1 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • φύλλα από λαχανάκια Βρυξελλών για ντεκόρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πατάτες

Πλένουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας).  Για να προμαγειρέψουμε τις πατάτες στον φούρνο, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 150°C. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε, ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανάκια με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι το μπέικον να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Επαναφέρουμε τα λαχανάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι για 10 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τις πατάτες

  • 300 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 100 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
  • 20 γρ. μπέικον, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο
  • 1 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • φύλλα από λαχανάκια Βρυξελλών για ντεκόρ

VIDEO DIRECTIONS

Για τις πατάτες

Πλένουμε τις πατάτες. Δεν χρειάζεται να τις ξεφλουδίσουμε (εφόσον είναι της γαλλικής ποικιλίας).  Για να προμαγειρέψουμε τις πατάτες στον φούρνο, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο στους 150°C. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και τον φούρνο.

Για να καταλάβουμε πότε είναι έτοιμες και να τις βγάλουμε, ελέγχουμε πόσο έχουν μαλακώσει εσωτερικά, καρφώνοντάς τες με ένα μαχαίρι. Αν το μαχαίρι βυθίζεται εύκολα στη σάρκα τους, χωρίς να βρίσκει αντίσταση, τότε γνωρίζουμε ότι είναι έτοιμες.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε τα λαχανάκια με την κομμένη τους πλευρά να ακουμπά την επιφάνεια του τηγανιού. Τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι και το μπέικον και μαγειρεύουμε μέχρι το μπέικον να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Επαναφέρουμε τα λαχανάκια στο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το βούτυρο, προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι για 10 δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner