
VIDEO DIRECTIONS
Για το μοσχάρι
Αλατίζουμε τo κρέας από όλες τις πλευρές.
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε σε μιαν άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, τα αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρότα. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καρότα, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και το θυμάρι, φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε και προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται.
Σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2 περίπου ώρες.
Παρότι θέλουμε να υπάρχει σάλτσα στο μοσχάρι, δεν θέλουμε πολλά υγρά. Αν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι ώστε να εξατμιστούν. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε πάλι, αν χρειάζεται.
* Ο ζωμός κοτόπουλου στο video, εκ παραδρομής δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Σχόλια