Μπιφτέκι μοσχάρι στη σχάρα με δροσερή σαλάτα λάχανο-γιαούρτι-μουστάρδα

Μπιφτέκι μοσχάρι στη σχάρα με δροσερή σαλάτα λάχανο-γιαούρτι-μουστάρδα

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.8 (64 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μπιφτέκι μοσχάρι σχάρας

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 700 γρ. χοιρινό κιμά
  • 160 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παξιμάδι
  • 90 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 2 γρ. λουίζα, τριμμένη
  • 18 γρ. μαϊντανό
  • 7 γρ. ρίγανη
  • 12 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά

  • 300 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τομάτα ψητή

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν

Για τη σαλάτα λάχανο

  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 160 γρ. σάλτσα μέλι-μουστάρδα
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπιφτέκι μοσχάρι σχάρας

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γάλα στο παξιμάδι και το αφήνουμε να μαλακώσει καλά. Αναμιγνύουμε όλα το υλικά και ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Φτιάχνουμε μπάλες των 250 γρ. και τις πλάθουμε σε μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο βαθμό της αρεσκείας μας αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τα μπιφτέκια να παραμείνουν ζουμερά.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τη σαλάτα λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Για το μπιφτέκι μοσχάρι σχάρας

  • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 700 γρ. χοιρινό κιμά
  • 160 γρ. κρεμμύδι σοφρίτο
  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
  • 50 γρ. παξιμάδι
  • 90 γρ. γάλα
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. κόλιανδρο, τριμμένο
  • 2 γρ. λουίζα, τριμμένη
  • 18 γρ. μαϊντανό
  • 7 γρ. ρίγανη
  • 12 γρ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για τη σχάρα

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά

  • 300 γρ. βινεγκρέτ λεμόνι
  • 2 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τομάτα ψητή

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. μέλι
  • 10 γρ. μουστάρδα ντιζόν

Για τη σαλάτα λάχανο

  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, κομμένες ζουλιέν
  • 280 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο ζουλιέν
  • 130 γρ. λάχανο κόκκινο, κομμένο ζουλιέν
  • 160 γρ. σάλτσα μέλι-μουστάρδα
  • 30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό

Για το μπιφτέκι μοσχάρι σχάρας

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ιδρώνουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε το γάλα στο παξιμάδι και το αφήνουμε να μαλακώσει καλά. Αναμιγνύουμε όλα το υλικά και ζυμώνουμε το μίγμα καλά. Φτιάχνουμε μπάλες των 250 γρ. και τις πλάθουμε σε μπιφτέκια. Λαδώνουμε ελαφρά και τοποθετούμε στη σχάρα. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές στο βαθμό της αρεσκείας μας αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει τα μπιφτέκια να παραμείνουν ζουμερά.

Για τη βινεγκρέτ λεμόνι με μυρωδικά

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τη σάλτσα μέλι-μουστάρδα

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.

Για τη σαλάτα λάχανο

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner