English muffins (ίνγκλις μάφινς)

English muffins (ίνγκλις μάφινς)

ΓΙΑ 12 ΜΑΦΙΝΣ 180 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μάφινς

  • 6 γρ. μαγιά ξηρή
  • 220 γρ. νερό σε θερμοκρασία 38 °C
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. πολέντα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το νερό μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά περίπου.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την πολέντα) και ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς. Με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

Αυξάνουμε τη ταχύτητα και συνεχίσουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει ελαστικό και να αποκτήσει γυαλάδα. Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 με 1,5 ώρα.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δουλεύουμε απαλά τη ζύμη για να μην κολλάει.

Κόβουμε τη ζύμη σε 12 τμχ και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.

Πασπαλίζουμε με την πολέντα και από τις δυο πλευρές, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, απλώνοντας με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, και ψήνουμε τα muffins για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

Για τα μάφινς

  • 6 γρ. μαγιά ξηρή
  • 220 γρ. νερό σε θερμοκρασία 38 °C
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • 150 γρ. πολέντα

Για τα μάφινς

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το νερό μέχρι να διαλυθεί. Την αφήνουμε να κάτσει για 5 λεπτά περίπου.

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την πολέντα) και ρίχνουμε και το μίγμα της μαγιάς. Με το εξάρτημα του γάντζου ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2 λεπτά.

Αυξάνουμε τη ταχύτητα και συνεχίσουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να γίνει ελαστικό και να αποκτήσει γυαλάδα. Σκεπάζουμε τον κάδο του μίξερ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 με 1,5 ώρα.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και δουλεύουμε απαλά τη ζύμη για να μην κολλάει.

Κόβουμε τη ζύμη σε 12 τμχ και τα πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.

Πασπαλίζουμε με την πολέντα και από τις δυο πλευρές, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο, απλώνοντας με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού, και ψήνουμε τα muffins για περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα έντονο χρυσαφένιο χρώμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner