Πορτοκαλόπιτα Πορτοκαλόπιτα

Πορτοκαλόπιτα

ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΨΙ 28x20x9 ή 8 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (150 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • πορτοκαλόπιτα
  • παγωτό

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 13 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αυγά
  • 130 γρ. γιαούρτι
  • 7 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. σπορέλαιο
  • 340 γρ. φύλλα κρούστας, σπασμένα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 53 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 400 γρ. νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πορτοκαλόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε με ένα σύρμα το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με το μείγμα της κρέμας. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε με το χέρι με αέρινες κινήσεις έτσι ώστε να μοιραστεί σωστά η κρέμα στα φύλλα κρούστας. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60΄- 70΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο μόλις η πορτοκαλόπιτα είναι ξεροψημένη και τραγανή. Τρυπάμε ελαφρώς σε διάφορα σημεία την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφαιρούμε από τη φωτιά 2 λεπτά αργότερα.

 

Tip: Μπορούμε να σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα είτε ζεστή είτε κρύα.

Tip: Μπορούμε να συνδυάσουμε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό της αρεσκείας μας ή ακόμη και με γιαούρτι.

Για το πιάτο

  • πορτοκαλόπιτα
  • παγωτό

Για την πορτοκαλόπιτα

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 13 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 γρ. αυγά
  • 130 γρ. γιαούρτι
  • 7 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γρ. σπορέλαιο
  • 340 γρ. φύλλα κρούστας, σπασμένα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 53 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 400 γρ. νερό

VIDEO DIRECTIONS

Για την πορτοκαλόπιτα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε με ένα σύρμα το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με το μείγμα της κρέμας. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε με το χέρι με αέρινες κινήσεις έτσι ώστε να μοιραστεί σωστά η κρέμα στα φύλλα κρούστας. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60΄- 70΄. Αφαιρούμε από τον φούρνο μόλις η πορτοκαλόπιτα είναι ξεροψημένη και τραγανή. Τρυπάμε ελαφρώς σε διάφορα σημεία την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.

Για το σιρόπι

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφαιρούμε από τη φωτιά 2 λεπτά αργότερα.

 

Tip: Μπορούμε να σερβίρουμε την πορτοκαλόπιτα είτε ζεστή είτε κρύα.

Tip: Μπορούμε να συνδυάσουμε την πορτοκαλόπιτα με παγωτό της αρεσκείας μας ή ακόμη και με γιαούρτι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner