Τιραμισού με μπισκότα Πτι-Μπερ

Τιραμισού με μπισκότα Πτι-Μπερ

60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 225 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ (ή μπισκότα Πτι-Μπερ)
  • σαμπαγιόν
  • σιρόπι εσπρέσο
  • κακάο

Για τη σαμπαγιόν

  • 50 γρ. κρόκοι αβγού
  • 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 10 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο
  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. σαντιγί

Για το σιρόπι

  • 140 γρ. καφέ εσπρέσο, έτοιμο
  • 300 γρ. νερό
  • 80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα του πιάτου

Βάζουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στη βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Για τη σαμπαγιόν

Ανακατεύουμε με το σύρμα σ’ ένα μεταλλικό μπολ το κρασί με την κρέμα τυριού και το μασκαρπόνε. Σ’ ένα μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φτάσει τους 82 βαθμούς. Αποσύρουμε το μείγμα του αυγού από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Ομογενοποιούμε με μαρίζ και  προσθέτουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαμπαγιόν στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

Για το τελείωμα του πιάτου

  • 225 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ (ή μπισκότα Πτι-Μπερ)
  • σαμπαγιόν
  • σιρόπι εσπρέσο
  • κακάο

Για τη σαμπαγιόν

  • 50 γρ. κρόκοι αβγού
  • 70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 10 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο
  • 120 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 110 γρ. τυρί κρέμα
  • 120 γρ. σαντιγί

Για το σιρόπι

  • 140 γρ. καφέ εσπρέσο, έτοιμο
  • 300 γρ. νερό
  • 80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 60 γρ. κρασί μαρσάλα, κόκκινο

Για το τελείωμα του πιάτου

Βάζουμε τα μπισκότα Πτι-Μπερ πάνω σε μια σχάρα και μ’ ένα πινέλο τα βρέχουμε και από τις δύο πλευρές με το ζεστό σιρόπι. Αφού κρυώσουν, τοποθετούμε δυο μπισκότα στη βάση κάθε ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα μπισκότο ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν. Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για λίγο ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν. Κοσκινίζουμε με το κακάο και σερβίρουμε.

Για τη σαμπαγιόν

Ανακατεύουμε με το σύρμα σ’ ένα μεταλλικό μπολ το κρασί με την κρέμα τυριού και το μασκαρπόνε. Σ’ ένα μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τ’ ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να φτάσει τους 82 βαθμούς. Αποσύρουμε το μείγμα του αυγού από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού. Ομογενοποιούμε με μαρίζ και  προσθέτουμε τη σαντιγί. Τοποθετούμε τη σαμπαγιόν στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Για το σιρόπι

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και φέρνουμε σε βρασμό. Διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner