
Για τις μαριναρισμένες φράουλες
Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν. Ανακατεύουμε με τον δυόσμο.
Για τη σαμπαγιόν
Σ' ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να φτάσει τους 82 C και ν' αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, την περνάμε από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για το τελείωμα του πιάτου
Αποσύρουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις σουρώνουμε προσεχτικά, φυλάσσοντας το σιρόπι.
Μοιράζουμε τις φράουλες σε 4 ποτήρια και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το σιρόπι τους.
Μοιράζουμε τη σαμπαγιόν πάνω από τις φράουλες και μ' ένα φλόγιστρο, καίμε την επιφάνειά της.
Σερβίρουμε με τα μπισκότα βουτύρου.
Σχόλια