Φράουλες με σαμπαγιόν και μπισκότα βουτύρου Φράουλες με σαμπαγιόν και μπισκότα βουτύρου

Φράουλες με σαμπαγιόν και μπισκότα βουτύρου

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 400 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο

Για τη σαμπαγιόν

  • 160 γρ. κρόκος αυγού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. μοσχάτο Λήμνου

Για το τελείωμα του πιάτου

  • φράουλες μαριναρισμένες
  • σαμπαγιόν
  • μπισκότα βουτύρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν. Ανακατεύουμε με τον δυόσμο.

Για τη σαμπαγιόν

Σ' ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να φτάσει τους 82 C και ν' αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, την περνάμε από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Για το τελείωμα του πιάτου

Αποσύρουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις σουρώνουμε προσεχτικά, φυλάσσοντας το σιρόπι.

Μοιράζουμε τις φράουλες σε 4 ποτήρια και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το σιρόπι τους.

Μοιράζουμε τη σαμπαγιόν πάνω από τις φράουλες και μ' ένα φλόγιστρο, καίμε την επιφάνειά της.

Σερβίρουμε με τα μπισκότα βουτύρου. 

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

  • 400 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 3 γρ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 10 γρ. σιρόπι μπαλσάμικο

Για τη σαμπαγιόν

  • 160 γρ. κρόκος αυγού
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. μοσχάτο Λήμνου

Για το τελείωμα του πιάτου

  • φράουλες μαριναρισμένες
  • σαμπαγιόν
  • μπισκότα βουτύρου

Για τις μαριναρισμένες φράουλες

Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον δυόσμο, και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες ώστε να μαριναριστούν. Ανακατεύουμε με τον δυόσμο.

Για τη σαμπαγιόν

Σ' ένα μπεν μαρί βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί. Τα ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, να φτάσει τους 82 C και ν' αρχίσει να πήζει η κρέμα. Αποσύρουμε το μπολ με την κρέμα από τη φωτιά, την περνάμε από ψιλή σίτα και την αφήνουμε να κρυώσει. 

Για το τελείωμα του πιάτου

Αποσύρουμε τις φράουλες από το ψυγείο και τις σουρώνουμε προσεχτικά, φυλάσσοντας το σιρόπι.

Μοιράζουμε τις φράουλες σε 4 ποτήρια και ρίχνουμε από πάνω λίγο από το σιρόπι τους.

Μοιράζουμε τη σαμπαγιόν πάνω από τις φράουλες και μ' ένα φλόγιστρο, καίμε την επιφάνειά της.

Σερβίρουμε με τα μπισκότα βουτύρου. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner