Clafoutis με κεράσια Clafoutis με κεράσια

Clafoutis με κεράσια

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ 22 ΕΚ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.2 (35 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το clafoutis

  • 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο ΕΔΕΜ
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. λικέρ κεράσι
  • 6 αυγά
  • 230 γρ. γάλα
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το clafoutis

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, τη μαρμελάδα μαυροκέρασο ΕΔΕΜ, το λικέρ και 30 γρ. από τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο τη φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το clafoutis στους 185°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Για έξτρα απόλαυση, συνοδεύστε το clafoutis με παγωτό της αρεσκείας σας και κομπόστα βύσσινο ΕΔΕΜ.

Για το clafoutis

  • 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσια
  • 100 γρ. μαρμελάδα μαυροκέρασο ΕΔΕΜ
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 30 γρ. λικέρ κεράσι
  • 6 αυγά
  • 230 γρ. γάλα
  • 160 γρ. γιαούρτι
  • 10 γρ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 3 γρ. αλάτι
  • 30 γρ. αμύγδαλα, κομμένα σε λεπτές φέτες και καβουρδισμένα
  • ζάχαρη άχνη

Για το clafoutis

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα καθαρισμένα κεράσια, τη μαρμελάδα μαυροκέρασο ΕΔΕΜ, το λικέρ και 30 γρ. από τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά ώστε να μαριναριστούν. Αλείφουμε με αρκετό βούτυρο τη φόρμα και ρίχνουμε τα μαριναρισμένα κεράσια απλώνοντας τα σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα επάνω από τα κεράσια φροντίζοντας να τα καλύψει ομοιόμορφα. Ψήνουμε το clafoutis στους 185°C μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί στο εσωτερικό του. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Tip: Για έξτρα απόλαυση, συνοδεύστε το clafoutis με παγωτό της αρεσκείας σας και κομπόστα βύσσινο ΕΔΕΜ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER