Ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο Ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

Ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli)
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 1,4 κιλά ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 15 γρ. μάραθoς, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. χυμός από σπανάκι
  • 60 γρ. χυμός λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (πλατιά και ρηχή) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε δόσεις ζωμού, μέχρι το ρύζι να χρειάζεται περίπου 5 λεπτά μαγειρέματος ακόμη και να υπολείπεται περίπου το ¼ του ζωμού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φινόκιο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι και να εξαντληθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον χυμό από το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε.

Για το ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 70 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli)
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 1,4 κιλά ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 200 γρ. φινόκιο, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 15 γρ. μάραθoς, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. χυμός από σπανάκι
  • 60 γρ. χυμός λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για το ριζότο σπανακόρυζο με φινόκιο και άνηθο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα (πλατιά και ρηχή) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε δόσεις ζωμού, μέχρι το ρύζι να χρειάζεται περίπου 5 λεπτά μαγειρέματος ακόμη και να υπολείπεται περίπου το ¼ του ζωμού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σπανάκι και το φινόκιο και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο, ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι και να εξαντληθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μάραθο, τον χυμό από το σπανάκι, τον χυμό λεμονιού και αλατίζουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER