Γεμιστά Γεμιστά

Γεμιστά

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 Χ 25 ΕΚ., ΓΙΑ 5 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (178 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα γεμιστά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κολοκύθια στρογγυλά
  • γέμιση
  • σάλτσα ψησίματος
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 140 γρ. ψίχα από μελιτζάνα
  • ψίχα από κολοκύθι
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
  • 225 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 280 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 5 γρ. ξερό δυόσμο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος

  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ.

Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε  την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό. 

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ.

Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές  χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι  και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

Για τα γεμιστά

  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 κολοκύθια στρογγυλά
  • γέμιση
  • σάλτσα ψησίματος
  • αλάτι
  • ζάχαρη
  • ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 140 γρ. ψίχα από μελιτζάνα
  • ψίχα από κολοκύθι
  • 40 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 250 γρ. ψίχα από τη ντομάτα (συμπληρώνουμε αν δεν είναι αρκετή)
  • 225 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. νερό
  • 280 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • 15 γρ. φρέσκο δυόσμο
  • 5 γρ. ξερό δυόσμο
  • 15 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα ψησίματος

  • 300 γρ. νερό
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 8 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 2 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τα γεμιστά

Κόβουμε στις μελιτζάνες μια λεπτή φέτα κατά μήκος και αφαιρούμε με προσοχή το εσωτερικό τους χωρίς να αφαιρέσουμε όλη την ψίχα τους. Βάζουμε την ψίχα σε ένα μπολ.

Κόβουμε στις ντομάτες και τα κολοκύθια ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε  την ψίχα και τη βάζουμε σε ένα μπολ χωριστά για το κάθε λαχανικό. 

Κόβουμε στις πιπεριές ένα στρογγυλό κομμάτι από το πάνω μέρος τους και αφαιρούμε τους σπόρους. Αλέθουμε τις ψίχες από το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και τα φυλάμε σε ένα μπολ.

Αλατίζουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες, τις πιπεριές  χωρίς να τις παραφουσκώσουμε. Σκεπάζουμε τα λαχανικά με το καπάκι τους και τα τοποθετούμε στο ταψί μας. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C, ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη ώστε να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να κάνουν μια ελαφριά κρούστα.

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το ιδρώνουμε, μέχρι να μαλακώσει καλά.

Προσθέτουμε την ψίχα της μελιτζάνας και του κολοκυθιού. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, τη γέμιση της ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ξερό δυόσμο, το αλάτι, το πιπέρι  και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλο το ζουμί του, για 10 λεπτά περίπου.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον φρέσκο δυόσμο.

Για τη σάλτσα ψησίματος

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner