Παστίτσιο vegan Παστίτσιο vegan

Παστίτσιο vegan

ΓΙΑ 1 ΤΑΨΙ 30 Χ 22 Χ 7 ΕΚ., ΓΙΑ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
FiveStar: 
Average: 4.9 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το χορτοφαγικό παστίτσιο

  • 800 γρ. μπεσαμέλ vegan
  • κάσιους, τριμμένα
  • φρυγανιά, τριμμένη
  • 700 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο,  βρασμένα να κρατάνε αρκετά
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1.000 γρ. γέμιση σπανάκι

Για τη μπεσαμέλ vegan

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 950 γρ. γάλα σόγιας, χλιαρό
  • αλάτι

Για τη γέμιση σπανάκι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1000 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 110 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. μπεσαμέλ vegan
  • βότανο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το χορτοφαγικό παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε στον πάτο τη σάλτσα ντομάτας, τοποθετούμε από πάνω τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τα κάσιους. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι το παστίτσιο μας να είναι έτοιμο.

Για τη μπεσαμέλ vegan

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώμα, για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα σόγιας και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της κατσαρόλας.

Σουρώνουμε τη σάλτσα στο σινουά, τη δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Για τη γέμιση σπανάκι

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν και ιδρώνουμε το σπανάκι. Στραγγίζουμε το μείγμα και το προσθέτουμε σε μια μπασίνα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για το χορτοφαγικό παστίτσιο

  • 800 γρ. μπεσαμέλ vegan
  • κάσιους, τριμμένα
  • φρυγανιά, τριμμένη
  • 700 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο,  βρασμένα να κρατάνε αρκετά
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1.000 γρ. γέμιση σπανάκι

Για τη μπεσαμέλ vegan

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 950 γρ. γάλα σόγιας, χλιαρό
  • αλάτι

Για τη γέμιση σπανάκι

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 30 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1000 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 110 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 150 γρ. μπεσαμέλ vegan
  • βότανο
  • αλάτι

Για το χορτοφαγικό παστίτσιο

Σε ένα ταψί απλώνουμε στον πάτο τη σάλτσα ντομάτας, τοποθετούμε από πάνω τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε με την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και τα κάσιους. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι το παστίτσιο μας να είναι έτοιμο.

Για τη μπεσαμέλ vegan

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Συνεχίζουμε, μέχρι το αλεύρι να πάρει ελάχιστο χρώμα, για 5 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα σόγιας και εξακολουθούμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά καλά.

Φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα, ώστε να μην κολλήσει η σάλτσα στον πάτο της κατσαρόλας.

Σουρώνουμε τη σάλτσα στο σινουά, τη δοκιμάζουμε για να προσθέσουμε αν χρειάζεται αλάτι.

Για τη γέμιση σπανάκι

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο μέχρι να μυρίσουν και ιδρώνουμε το σπανάκι. Στραγγίζουμε το μείγμα και το προσθέτουμε σε μια μπασίνα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER