Σχάρα: Με τι μπορώ να συνοδεύσω τα τρόφιμα που ψήνονται στη σχάρα;

Σχάρα: Με τι μπορώ να συνοδεύσω τα τρόφιμα που ψήνονται στη σχάρα;

Αν και τα τρόφιμα της σχάρας έχουν ασφαλώς τον πρώτο ρόλο σε ένα μενού bbq, χρειάζονται σίγουρα και τα διάφορα συνοδευτικά για να το αναδείξουν.

  • Ας αρχίσουμε από το αγαπημένο συνοδευτικό όλων μας, τις πατάτες. Είναι ένα τρόφιμο που μπορεί να συνοδεύσει οτιδήποτε είναι ψημένο στη σχάρα. Πατάτες στον φούρνο και πατατοσαλάτα είναι πολύ καλές επιλογές, αλλά γιατί όχι και πατάτες τυλιγμένες με αλουμινόχαρτο ψητές στη θράκα της σχάρας και σερβιρισμένες με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ή με φρέσκο κρεμμύδι και γιαούρτι. Δοκιμάστε επίσης λεπτές φέτες πατάτας με μπόλικο σκόρδο και δεντρολίβανο τυλιγμένες σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, κι αυτές ψημένες στη θράκα της σχάρας.
  • Οι σαλάτες είναι επίσης απαραίτητο συνοδευτικό σε ένα bbq. Καλό είναι να τις επιλέγουμε ανάλογα με την εποχή, ώστε να είναι φρέσκες και γευστικές.  Μπορεί να είναι μια απλή αγγουροντομάτα ή χωριάτικη σαλάτα το καλοκαιράκι ή ακόμη, για κάτι πιο ασυνήθιστο, φρέσκο φασολάκι με μάγκο, λευκό ξίδι και αμύγδαλα. Το σημαντικό είναι οι σαλάτες να είναι γευστικές, ζουμερές και ξινούτσικες, ώστε να μας καθαρίζουν τη γεύση από τις πρωτεΐνες της σχάρας. Κρύες σαλάτες ζυμαρικών, όπως για παράδειγμα σκιουφιχτά με ντοματίνια, ελιές, κρεμμύδι και ελαιόλαδο, ή πλιγούρι με ψητές πιπεριές, ντομάτες και δυόσμο, αλλά και κουσκούς με κάρι, αμύγδαλα και σταφίδες, αποτελούν εξαιρετικά συνοδευτικά για σχάρα.
  •  Διάφορες σάλτσες σε στιλ «ντιπ», όπως τζατζίκι ή μελιτζανοσαλάτα ή γκουακαμόλε αλλά ακόμη και φάβα, θα πρέπει να έχουν επίσης την τιμητική τους σε ένα bbq.
  • Και για να κλείσει το μενού, θεωρώ ό,τι καλύτερο μια πλούσια και περιποιημένη φρουτοσαλάτα σε ένα ελαφρύ αρωματικό σιρόπι με συνοδεία καλού παγωτού ή σορμπέ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner