Τι κοινό έχει η σάλτσα μαγιονέζα με τη σάλτσα ολλανδέζα;

Τι κοινό έχει η σάλτσα μαγιονέζα με τη σάλτσα ολλανδέζα;

Και οι δυο σάλτσες αποτελούνται από τρία βασικά συστατικά:

• μια λιπαρή ουσία,
• ένα οξύ
• και κρόκο αυγού.

Συγκεκριμένα για τη μαγιονέζα έχουμε λεμόνι, λάδι φυτικής προέλευσης και κρόκο αυγού, ενώ στην σάλτσα ολλανδέζα έχουμε ξίδι, βούτυρο φρέσκο και κρόκο αυγού.

Όπως και με τις βινεγκρέτ, όπου το νερό και το λάδι δεν σμίγουν από μόνα τους και χρειαζόμαστε μουστάρδα για να παίξει τον ρόλο του γαλακτοματοποιητή, του συνδέσμου δηλαδή που θα βοηθήσει τα δύο υλικά να ενωθούν σε ένα κρεμώδες γαλάκτωμα, στη μαγιονέζα και την σάλτσα ολλανδέζα τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ο κρόκος του αυγού.

Η βασική διαφοροποίηση είναι η θερμοκρασία σερβιρίσματος: η μαγιονέζα σερβίρεται κρύα ενώ η ολλανδέζα ζεστή.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER