Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι μαρέγκας: η κοινή ή γαλλική, η ελβετική και η ιταλική μαρέγκα.
Η γαλλική μαρέγκα είναι η απλούστερη στην παρασκευή της, αλλά και η πιο ασταθής. Φτιάχνεται χτυπώντας ασπράδια με ζάχαρη και χρησιμοποιείται κυρίως σε μείγματα που πρόκειται να μαγειρευτούν όπως κέικ, ή για ψημένες βάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα γλυκά. Καθώς περιέχει ωμά αυγά, δεν θα πρέπει να καταναλώνεται ωμή.
Η ελβετική είναι πιο σταθερή και βασική της διαφορά είναι πως το μείγμα με τα ασπράδια και τη ζάχαρη ζεσταίνεται πριν χτυπηθεί. Χρησιμοποιείται ψημένη ή και ωμή σε μους, κρέμες και γεμίσεις.
Τέλος η ιταλική μαρέγκα είναι η πιο σταθερή από τις τρεις. Η βασική της διαφορά είναι πως φτιάχνεται με ζάχαρη που έχει γίνει σιρόπι σε συγκεκριμένη θερμοκρασία. Οι χρήσεις της είναι παρόμοιες με της ελβετικής.