![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/ingredient107_simigdali.jpg?itok=BKQZoqfq)
Αλεσμένο ενδόσπερμα σκληρού σιταριού, το οποίο επιλέγεται για την παρασκευή ζυμαρικών. Στο εμπόριο κυκλοφορούν 2 είδη σιμιγδάλι, το χοντρό και το ψιλό. Χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή του κουσκούς. Είναι καλό για ψωμί καθώς και για επιδόρπια. Στην Ελλάδα είναι βασικό συστατικό του χαλβά.