Πώς να ποσάρουμε – Το βαθύ ποσέ ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Πώς να ποσάρουμε – Το βαθύ ποσέ ως ένας βασικός τρόπος ψησίματος

Η μέθοδος ποσέ χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες: το ρηχό και το βαθύ.

Και οι δύο περιλαμβάνουν το μαγείρεμα του τροφίμου μέσα σε κάποιο υγρό, με τη βασική διαφορά πως στο ρηχό ποσέ το υγρό έρχεται μέχρι το 1/3 του ύψους του τροφίμου, ενώ στο βαθύ ποσέ το τρόφιμο καλύπτεται εντελώς από το υγρό.

Το υγρό αυτό συνήθως είναι ένα μείγμα από ζωμό ή νερό, κάποιο όξινο στοιχείο, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρασί, αρωματικά λαχανικά, βότανα και μπαχαρικά. Το υγρό μπορεί να έχει σουρωθεί ή και να περιέχει αυτά τα λαχανικά κατά το ποσάρισμα του τροφίμου.

 

Τρόφιμα κατάλληλα για βαθύ ποσέ είναι:

  • Μαλακά, συνήθως μεγάλου μεγέθους ή ολόκληρα φιλέτα πουλερικών, κρεάτων και ψαριών
  • Θαλασσινά
  • Αυγά
  •  Φρούτα (το υγρό μαγειρέματος σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι ένα αρωματικό σιρόπι).

 

Το σκεύος που θα χρειαστούμε για το μαγείρεμα ποσέ είναι μια πλατιά κατσαρόλα με χαμηλά τοιχώματα


Δείτε τα βήματα της διαδικασίας, ακολουθώντας τη σειρά των φωτογραφιών.

 

 

  1. Φέρνουμε το υγρό στην κατάλληλη θερμοκρασία, δηλαδή λίγο κάτω από το σημείο βρασμού.

    step
  2. Αλατίζουμε το υγρό  (πρέπει να έχει αρκετό αλάτι για να ισορροπήσει την απώλεια γεύσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος).

    step
  3. Προσθέτουμε το τρόφιμο στο υγρό και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι.

    Προσέχουμε ώστε το υγρό μέσα στο οποίο είναι βυθισμένο το τρόφιμο να παραμείνει κάτω από το σημείο βρασμού (70-85°C).

    step
  4. Βγάζουμε το τρόφιμο από το υγρό μόλις αυτό μαγειρευτεί στον βαθμό που θέλουμε.

    step

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project, στο Ψωμί & Αλάτι και στο Alio.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner